BEHOV FOR PARKERINGSPLADSER MED OPLADESTANDER FOR ELBILER

Langt de fleste opladninger foretages hjemme hos ejeren af elbilen via en ladeboks. Med ladeboksen er det samtidig muligt at styre, hvornår elbilen skal oplades og ejeren kan følge den del af strømforbruget, der anvendes til elbilen.

I Horsens findes er opstillet både almindelige ladestandere, som afgiver 230 volt og 16 ampere, der ligesom ladeboksen tager 5-7 timer for en helt afladt bil. Alle nyere elbiler samt plug-in-hybrider kan lade på de almindelige ladestandere.

Der er opsat ladestander forskellige steder i Horsens, heraf nogle hurtiglade-stationer. I Horsens er der p.t. opsat ladestandere følgende steder: ved NRGi, Bjerrevej 139, ved Citroen Horsens, Høegh Guldbergs Gade 46, på Horsens Kommunes parkeringsplads Svanes Plads, Forum Horsens, Langmarksvej, Føtex, Bankagervej 111 i og hos Bilka, Høegh Guldbergs Gade 10, samt på Vitus Bering Park.

Hurtiglade-stationer oplader elbilen til 80 procent på 20-30 minutter. Hurtigladning er den foretrukne teknologi til opladning på farten, og stort set alle nye elbiler kan hurtiglade.

Behovet for yderligere reservation af parkeringspladser med opladestandere er ikke normsat og ikke afdækket i Horsens Kommune. Horsens Kommune vil derfor følge udviklingen i udbredelsen af elbiler og dermed behovet for yderligere parkeringspladser med ladestandere forbeholdt elbiler.