Genbrugsbyggemarked

Byggeaffald udgør en stor del af vores affald. Byggeaffaldet kommer fra nedrivning og ombygning, men også som rester fra nybyggeri. Affaldet består for eksempel af mursten, klinker, isolering, gulvbrædder, jernrør, vinduer, beslag og værktøj. 

Byggeaffald genanvendes i dag ofte ved at blive nedknust og derefter anvendt til andet formål end oprindeligt. Eksempelvis blev der i 2018 knust 4.500 tons træ, der blev omdannet til nye spånplader.

Ved at genbruge byggematerialer direkte – frem for at bearbejde dem til nye produkter – giver vi materialerne større værdi til gavn for miljøet. Der er ingen grund til at knuse et bræt eller en mursten, hvis der er andre, der kan bruge tingene, som de er.

Vi vil derfor indrette et genbrugsbyggemarked i tilknytning til Horsens Genbrugsplads, hvor borgere og virksomheder kan aflevere rester fra byggeprojekter og hvor andre, som skal i gang, kan finde og købe døre, vinduer, brædder, beslag m.m. Et genbrugsbyggemarked i stil med en normal genbrugsbutik – blot med salg af byggevarer.