Elektroniske søge- og betalingsmuligheder

Forskellige private firmaer tilbyder parkeringskoncepter, som bygger på en abonnementsmodel og et avanceret IT-system. Kommunerne tilbydes et samarbejde om brugen af dette koncept til alle kommunens offentlige parkeringsarealer med betalingsparkering.

Parkanten vil ved anvendelsen af dette parkeringskoncept kunne tjekke ind og ud via mobiltelefonen. Ved tjek ind registreres starttidspunkt for parkeringen, og ved tjek ud registreres sluttidspunktet for parkeringen, og på baggrund heraf udregnes forbruget af parkeringsenheder i firmaets IT-system.

Ud over betalingen via mobiltelefonen vil parkanten også via sin mobiltelefon kunne få oplysninger om placeringen af kommunens betalingsparkeringspladser, samt i det omfang parkeringspladsen indgår i kommunens dynamiske parkeringsinformationssystem, om der er ledige parkeringspladser.

Kunden får ved betaling af abonnement til firmaet et antal ”parkeringsenheder”, der kan benyttes som betalingsmiddel, og firmaet afregner efterfølgende med kommunen.